Problem z SMG po raz kolejny...
- michalnowak1234
- Kontakt:
Problem z SMG po raz kolejny...
Jak w opisie tematu, znowu mam problem ze skrzynia...zalozylem wczoraj nowe tarcze i klocki, wyjechalem z warsztatu jechalem powoli ze wzgledu na hamulce...stanalem w korku zobczylem minimalny dymek spod blotnika...? Myslicie ze to przez te tarcze i klocki? Za chwile pokazala sie kontrolka skrzyni...sam zrzucił na luz i nie mogłem już wrócic do biegu, postalem chwile po moze 20 probie samochod odjechal....300m i to samo, pozniej nie chcial wogole odpalic, bo zjechaniu z lawety (czyli po jakichs 30minutach) odpalil i odjechal ale kontrolka nadal sie swiecila, wiec po nastepnej probie pewnie znowu byloby to samo, auto znajduje sie teraz w bawarii w poniedzialek moze bede cos wiedzial, czy wiecie moze co moze sie dziac??
Pzdr
Pzdr
Re: Problem z SMG po raz kolejny...
Ja wiem co się dzieje. Auto Ci się zepsuło.michalnowak1234 pisze:czy wiecie moze co moze sie dziac??
Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać zawsze mnie rozluźnia dopytywanie na forum tak jakby tu siedzieli sami kaszpirowscy od samochodów. Coś się zepsuło i tyle, na pewno nie jest to objaw normalny i serwis Ci powie za kilka dni co to było, wtedy napisz co i ile Cię to kosztowało.
Może to być tanie (czujnik domknięcia maski na przykład raz działa raz nie) albo drogie bo się zepsuło coś bardziej męskiego, na przykład wybierak elektroniczny i najzwyczajniej w świecie nie wrzuca biegu, ja tak miałem kiedyś na przykład. Taki wybierak to koszt powyżej 1000 PLN. Wymienić go możesz sam jeśli masz śrubokręt płaski i krzyżakowy.
Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć że skoro udało się bieg wrzucić i zjechać to pewnie są to narowy elektroniki a nie bardziej poważny mechaniczny problem ze skrzynią i/lub sprzęgłem.
Powodzenia.
- michalnowak1234
- Kontakt:
ok dzieki, pytalem sie bo moze ktos mial identyczna sytuacje i moze wie co jest, przeciez wiadomo ze moze byc mnóstwo powodów...
Pzdr
Pzdr
Nie no, jasne, w końcu liczysz na to że ktoś z forum powie Ci że to nie jest żadna awaria i że nie będziesz musiał wydać żadnej kasy na jej naprawę. Ale smutna prawda jest taka że tym kto najprędzej będzie wiedział co jest... jest serwis.michalnowak1234 pisze:ok dzieki, pytalem sie bo moze ktos mial identyczna sytuacje i moze wie co jest, przeciez wiadomo ze moze byc mnóstwo powodów...
Mi to nie wygląda na nic poważnego ale 4-cyfrową kwotę najprawdopodobniej pożegnasz. No ale nie jeździsz Lanosem więc nie powinno Cię to martwić.
- michalnowak1234
- Kontakt:
ale ja sie o nic nie martwie, i nie licze na to ze ktos mi powie ze to jest zadna awaria bo wiem ze to jest awaria, a ze kase bede musial wydac to wiadomo, jak nie rozumiesz co napisalem to przeczytaj jeszcze razKeepsake pisze:Nie no, jasne, w końcu liczysz na to że ktoś z forum powie Ci że to nie jest żadna awaria i że nie będziesz musiał wydać żadnej kasy na jej naprawę. Ale smutna prawda jest taka że tym kto najprędzej będzie wiedział co jest... jest serwis.michalnowak1234 pisze:ok dzieki, pytalem sie bo moze ktos mial identyczna sytuacje i moze wie co jest, przeciez wiadomo ze moze byc mnóstwo powodów...
Mi to nie wygląda na nic poważnego ale 4-cyfrową kwotę najprawdopodobniej pożegnasz. No ale nie jeździsz Lanosem więc nie powinno Cię to martwić.
"pytalem sie bo moze ktos mial identyczna sytuacje i moze wie co jest, przeciez wiadomo ze moze byc mnóstwo powodów..."
Po to jest forum zeby moć się zapytac wlasnie o cos takiego czy ktos tak mial czy nie i co dalej...a nie zeby kogos pouczac ze to nie jest lanos i gadac glupoty ze mi nikt nie powie ze to awaria i ze nie bede musial kasy wydawac

Pzdr
Nie rozumiemy się więc napiszę krótko. Nie próbowałem Cię atakować ani nic tylko robię sobie sardoniczne uwagi na temat tego że próbujesz się tego dowiedzieć z forum zanim poczekasz aż serwis Ci odpowie. Przecież oni zczytają błędy ze skrzyni i w poniedziałek do południa wszystko będziesz wiedział. Jeżeli to lewarek to mogę Ci dać swój poprzedni, ciężko w nim wchodzi wsteczny ale reszta jest OK.michalnowak1234 pisze:"pytalem sie bo moze ktos mial identyczna sytuacje i moze wie co jest, przeciez wiadomo ze moze byc mnóstwo powodów..."
- michalnowak1234
- Kontakt:
nie wiem po co mialbym sie pytac na forum kogokolwiek jak bym juz wiedzial od serwisu co i jak, narazie mam wstepne podejrzenie - że sprzeglo
Pzdr
Pzdr
Jasne ze lepiej sie zapytac na forum i skonfrontować ewentualnie, bo z tymi ASO roznie bywa
Kiedys mialem kostke odpieta za fotelem pasazera a oni mi juz chcieli wepchnac nowa rolete, bo z ta juz nic sie nie zrobi, wiec sami widzicie ...

- michalnowak1234
- Kontakt:
no wlasnie...
Już czwartek, masz jakąś diagnozę?michalnowak1234 pisze:no wlasnie...
- michalnowak1234
- Kontakt:
cos tam sie popalilo, zrobili i to nie to...jeszcze czekam
i co wiadomo co sie dzieje? wiadomo co bylo przyczyną?